Inleiding

Na het lezen van een krantenartikel met schitterende bijbehorende foto over Monument Valley, begon het toch weer te kriebelen. In 1991 zijn wij voor het eerst naar Amerika op vakantie geweest. We bezochten toen New York, de westkust en Florida. Dit was onze huwelijksreis en met name de westkust heeft toen een geweldige indruk op ons gemaakt. We gingen de foto’s en videofilm nog ‘ns bekijken en bedachten dat het toch wel super zou zijn om samen met de kinderen zo’n reis te gaan maken. Ze hebben de leeftijd bereikt dat ze hier ook echt van kunnen genieten. We begonnen met het lezen van ontelbare reisverslagen en dan vooral van gezinnen met kinderen. We werden steeds enthousiaster en we kregen een idee wat zoiets zou gaan kosten. We bekeken de prijzen voor tickets naar Los Angeles of San Francisco. We zochten op internet en gingen naar het reisbureau.

De goedkoopste prijs die wij op het internet konden vinden (ik weet niet meer op welke site), was een vlucht met American Airlines vanaf Brussel naar Los Angeles met een tussenstop in New York. Deze kon ook door het reisbureau voor dezelfde prijs geboekt worden. Eind januari hakten we de knoop door en de tickets werden geboekt. Ook de auto en een aantal hotelovernachtingen regelden we via het reisbureau. We konden hier kamers boeken voor vijf personen en via de boekingssites van de hotels ging dat niet. Via een aantal forums vernamen we dat het over het algemeen geen probleem was als je met 5 personen op een 4 persoons kamer verblijft, maar we wilden wat dat betreft liever geen risico lopen. We wilden ook graag af en toe kamperen, en toen we een mooie aanbieding zagen voor een tent, kochten we die dan ook.

Nu gingen we aan de slag om een mooie route samen te stellen. Uren brachten we achter de computer door. We lazen nog meer reisverhalen en bezochten geregeld een aantal forums (AllesAmerika en discussiegroep amerika) en andere informatieve sites zoals case23 en lei_chipamerikasite. Langzaam maar zeker stelden we zo onze route samen. We wilden natuurlijk de bekende plekken zoals de Grand Canyon, Yosemite en Las Vegas bezoeken,